Mięso wieprzowe

mięso wieprzowe

Mięso wieprzowe posiada znakomite walory smakowe i można je wykorzystać w wielu doskonałych potrawach. Wieprzowina aktualnie jest najpopularniejszym mięsem spożywanym w Polsce, na co wpływ ma również to, że obecnie mięso wieprzowe posiada znacznie mniej tłuszczu niż kiedyś. Konsekwentnie realizowana racjonalna hodowla i stale podwyższane standardy w chowie świń w Polsce sprawiają, że obok wyrafinowanego smaku i przystępnej ceny, mięso wieprzowe odznacza się również wyjątkowo korzystnym profilem tłuszczowym o większej zawartości prozdrowotnych tłuszczów z rodziny omega 3 i 6. Wieprzowina to doskonałe źródło witaminy B1 oraz pełnowartościowego białka, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mięso wieprzowe dostarcza również innych witamin z grupy B, cynk, potas i fosfor. Dostarczamy wieprzowinę spełniającą wszelkie normy, o niskiej zawartości tłuszczu i cholesterolu.