Mięso dla gastronomii

Grupa FSP od ponad 20 lat dystrybuuje wyselekcjonowane mięso dla gastronomii, przede wszystkim mięso wieprzowe, wołowe, baraninę, cielęcinę oraz dziczyznę. Posiadane doświadczenie pozwala nam na doradzanie klientom i pomoc w wybraniu oferty najlepiej dostosowanej do ich potrzeb. Priorytetem jest dla nas higiena i restrykcyjne standardy jakościowe i sanitarne podczas przechowywania i dostarczania mięsa do naszych klientów.

Charakterystyka mięsa dla gastronomii

Mięso dla gastronomii to specjalnie wybrane najlepsze kawałki, które nie posiadają zbyt dużej ilości przetłuszczeń. Właściwa ilość i rozmieszczenie tłuszczu śródmięśniowego w mięsie sprawia, że w trakcie obróbki termicznej tłuszcz ten upłynnia się, co w czasie konsumpcji znacząco poprawia soczystość i smakowitość potrawy. Dobre mięso musi być idealnie kruche, świeże, soczyste i bez skazy. Po czym można poznać dobre mięso dla gastronomii? To przede wszystkim wyrazisty kolor, wilgotna i matowa powierzchnia bez poszarzałych fragmentów oraz neutralny lub lekko kwaskowy zapach.

Mięso dla gastronomii – szeroki asortyment

Każdy szef kuchni wie, że bez dobrego mięsa nie ma dobrej potrawy. Ważny jest także szeroki asortyment produktów, aby zadowolić różnorodne przecież podniebienia nawet najbardziej wymagających klientów. W ofercie posiadamy:

Stałe dostawy mięsa

Dla sprawnego funkcjonowania gastronomii niezbędne są stałe, regularne dostawy mięsa, często więcej niż raz dziennie. Z myślą o wymagających szefach kuchni organizujemy dostawy poranne i popołudniowe. Zapewniamy ciągłość dostaw i wysoką dostępność wysokojakościowego, świeżego i starannie selekcjonowanego mięsa dla nowoczesnych placówek gastronomicznych – restauracji, obiektów hotelowych i wielu innych. Już od 20 lat FSP Grupa współpracuje z klientami gastronomicznymi, zaopatrując lokale w wysokiej jakości, świeże mięso.