Grupa FSP od ponad 20 lat dystrybuuje wyselekcjonowane mięso dla gastronomii, przede wszystkim mięso wieprzowe, wołowe, baraninę, cielęcinę oraz dziczyznę. Posiadane doświadczenie pozwala nam na doradzanie klientom i pomoc w wybraniu oferty najlepiej dostosowanej do ich potrzeb. Priorytetem jest dla nas higiena i restrykcyjne standardy jakościowe i sanitarne podczas przechowywania i dostarczania mięsa do naszych klientów.
Mięso dla gastronomii to specjalnie wybrane najlepsze kawałki, które nie posiadają zbyt dużej ilości przetłuszczeń. Właściwa ilość i rozmieszczenie tłuszczu śródmięśniowego w mięsie sprawia, że w trakcie obróbki termicznej tłuszcz ten upłynnia się, co w czasie konsumpcji znacząco poprawia soczystość i smakowitość potrawy. Dobre mięso musi być idealnie kruche, świeże, soczyste i bez skazy. Po czym można poznać dobre mięso dla gastronomii? To przede wszystkim wyrazisty kolor, wilgotna i matowa powierzchnia bez poszarzałych fragmentów oraz neutralny lub lekko kwaskowy zapach.
Każdy szef kuchni wie, że bez dobrego mięsa nie ma dobrej potrawy. Ważny jest także szeroki asortyment produktów, aby zadowolić różnorodne przecież podniebienia nawet najbardziej wymagających klientów. W ofercie posiadamy:
Dla sprawnego funkcjonowania gastronomii niezbędne są stałe, regularne dostawy mięsa, często więcej niż raz dziennie. Z myślą o wymagających szefach kuchni organizujemy dostawy poranne i popołudniowe. Zapewniamy ciągłość dostaw i wysoką dostępność wysokojakościowego, świeżego i starannie selekcjonowanego mięsa dla nowoczesnych placówek gastronomicznych – restauracji, obiektów hotelowych i wielu innych. Już od 20 lat FSP Grupa współpracuje z klientami gastronomicznymi, zaopatrując lokale w wysokiej jakości, świeże mięso.